LogoKONTAKT
Logo
KONTAKT

STØJAFSKÆRMNING

TIL INDUSTRI

Suveræn styrke, ekstrem fleksibel og egenskaber, der er helt i top

- det er blot nogle af superlativerne til vores støjafskærmning.

HLR A/S er totalleverandør af støjskærme til industri. Vi tilbyder rådgivning, projektering, montage og servicering. Vores produktsortiment er bredt og består bl.a. af nedenstående typer. Vi er har et unikt udvalg, som også tåler damprens og dermed kan anvendes i levnedsmiddelindustrien.

Klik dig rundt i de forskellige grupper og giv os endelig et kald på tlf.: +45 86316000 hvis du har spørgsmål.

Vægskærme

Vægskærme

Gardinskærme

Gardinskærme

Loftskærme

Loftskærme

Multiskærme

Multiskærme

Vigtig viden om STØJAFSKÆRMNING

I loven om arbejdsmiljø, lovbekendtgørelse 268 af 18. marts 2005, er det fastsat at der ved ethvert arbejde skal etableres beskyttelse mod udsættelse for støj i forbindelse med arbejdet. Det er med andre ord et lovkrav, at beskytte medarbejdere for støj i forbindelse med arbejde.

Hvad et støj?

Vi måler lyd i decibel, dB, eller mere korrekt dB(A). Det menneskelige øre har ikke samme følsomhed over for dybe toner som over for høje. Det korrigerer man for ved måling af lyd ved hjælp af et såkaldt A-filter. Derfor kaldes måleenheden for dB(A). Der findes også andre filtre, for eksempel C-filteret, som bruges ved måling af meget kraftig lyd (støjspidser).

Øret kan opfatte en utrolig variation af lyd - fra en knappenål der rammer gulvet til et jetfly. For at favne dette anvendes en logaritmisk/relativ dB-skala, der er bygget sådan op, at lydtrykket (eller energien i lyden) teknisk set bliver fordoblet ved en øgning på 3 dB(A).

Men det er ikke sådan, mennesker hører det. Der skal 8-10 dB(A) op og ned på skalaen til, før det menneskelige øre opfatter det som en fordobling eller halvering af lyden.

Lydtrykket har betydning for, hvad øret kan holde til. Det betyder derfor især noget, når man bliver udsat for lydstyrker på over 85 dB(A), som kan give alvorlige og varige høreskader.

Kilde: Chefrådgiver ved Niras, Kenneth Grenaa Lillelund.

Mål støjen, hvis I oplever gener

Det kræver professionelt udstyr at måle støjen præcist. Men I kan downloade gratis apps på jeres mobiltelefon til støjmåling. De giver ikke en præcis måling, men de kan give jer et fingerpeg om, hvad der støjer, og hvor det støjer mest.

Hvis I udsættes for vedvarende støj over 80 dB, skal arbejdsgiveren foretage støjafskærmende foranstaltninger, men mindre støj kan også være generende.

KONTAKT

HLR A/S

Sommervej 8

DK-8210 Aarhus V

Telefon: +45 86 31 60 00

E-mail: info@hlr.dk

CVR: 42411361

Telefontider

Man-tors.: 8.00-16.00

Fredag: 8.00-15.00

Weekender: Lukket